Stadsfietsen

Bij Santos denk je snel aan verre fietsreizen in exotische, of minder exotische, bestemmingen. Niets is minder waar. Ook Santos biedt met de SUB een fiets aan op maat gemaakt om snel en comfortabel door de stad te laveren. De extra dikke banden doen de vele Gentse kasseien snel vergeten. Laat je door zijn naam niet misleiden maar ook de Travel lite is voor ons een uitgesproken stadsfiets. Uitermate stabiel, zelf bij 40kg boodschappen in je tassen, onderhoudsarm en met een set 50mm almotion banden fiets je veilig, snel en uitermate comfortabel over elk wegdek en door elk weer. Kom hem gerust testen in de winkel.

Travel lite

 

Inzetbaar voor woon-werk, dagelijkse mobiliteit of korte fietsvakanties…de Trekking serie van Santos is volledig naar wens af te monteren en zo inzetbaar voor diverse doeleinden. Met de Trekking lite trekt Santos de kaart van snelle commuter en toerfiets voor wie licht bepakt wil rond touren.

Santos trekking

 

Om te fietsen in de stad heb je een betrouwbaar, stevig frame nodig. De stalen stadsfietsen uit ons gamma zijn ideaal voor dagelijks gebruik. Boodschappen doen, kinderen naar school brengen en pendelen naar het werk doe je bijvoorbeeld met de VSF Fahrradmanufaktur T 300.

velo-randonnee-vsf-fahrradmanufaktur-t-100

De T300: Onderhoudsarm en robuust

Stevig frame voor veel bagage dat toch heel comfortabel en snel loopt. Iets bredere marathon banden, stevige poot op de achterbrug voor optimale stabiliteit bij maximum belasting en een nexus 8 aandrijving netjes en onderhoudsvriendelijk ‘opgeborgen’ in een chainglider systeem. Met de B&M ledverlichting en Magura hydraulische remmen winter en zomer  veilig en snel door de stad. Indien gewenst kunnen we hem met bredere spatborden en  banden afmonteren voor nog meer comfort en stabiliteit.

Toch meer plannen. Afgemonteerd met een deore 27 is de T300 eveneens een betrouwbare partner voor licht bepakte meerdaagse tochten.

 

Kinderen en boodschappen. Hoe doe je dat? het is een vraag die we regelmatig krijgen. Naast een klassieke Thule kinderkar en Tubus dragers met Ortlieb tassen, die je dan goed kan volstouwen, en de klassieke Römer fietstoeltjes in combinatie met een stevige voordrager biedt de Hase Pino ook wel een handige oplossing met de Pino porter en de Citybag. Zelf hebben we stouwen we hem regelmatig vol. Nog geen plaat genoeg.  Misschien hoog tijd voor een Radical design bagagekar. Licht, compact en toch past een volle winkelkar er verrassend in.

 

Pino-Porter-Web