DUURZAAM

Binnen onze eigen onderneming zorgen we vooral voor een gezonde werk-privé balans. Ook bewaken we ten alle tijde de werkdruk op de werkvloer wat resulteert in een gezonde werkomgeving waar er steeds ruimte is voor het ontplooien van eigen talenten. Hoe gezonder de werknemer, en de werkgever natuurlijk, hoe duurzamer de onderneming. 

In de werkplaats gebruiken we de Bio-Circle ontvetterbak voor het reinigen van kettingen, cassettes, etc. en werken we met kwalitatieve gereedschappen die ondanks het intensieve gebruik een lange levensduur hebben. We investeren regelmatig in de werkplaats  en wie onze winkel kent weet dat deze er steeds orderlijk bij ligt. Dit in de overtuiging dat orde en netheid zorgen voor minder verloren gereedschappen en onderdelen die dus niet steeds opnieuw moeten aangekocht worden.

Ook ons assortiment in de winkel stellen we steeds met duurzaamheid voorop samen. Natuurlijk hebben de producten die we verkopen een impact op de leefomgeving en het milieu. Daarom kiezen we bewust voor kwalitatief hoogstaande producten die, mits het juiste gebruik, niet alleen heel lang meegaan maar ook nog kunnen hersteld worden.  Een betrouwbare fiets begint natuurlijk met slijtvaste onderdelen. RohloffPinion, Schmidt en Gates zijn dan ook onze favoriete afmontages. Minder slijtage, minder wegwerp, minder afval.

Tweedehands duurzaam? Zeker weten. Ons aanbod tweedehands fietsen hangt natuurlijk af van welke en hoeveel fietsen we zelf aangeboden krijgen. Check dus zeker regelmatig onze tweedehands pagina.

Verder sponsoren we graag lokale initiatieven en ondersteunen we enkele vzw’s op verschillende manieren. Een overzicht van deze vzw’s vind je onder Partners.