WINKEL

Welkom bij Casa de Ciclistas!

Van start gegaan in 2012 in een voormalige apotheek op de Brugsesteenweg zijn we sinds 2018 verhuisd naar een fabriekspand in de Tortelduifstraat in wijk Rooigem. Onze winkel ligt op een boogscheut van het natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen en buiten de Gentse binnenring.

Tot eind 2023 legden we de nadruk op reis- en tourfietsen met in ons assortiment VSF Fahrradmanufaktur, Santos, Woom en Hase. Vandaag de dag focussen we ons bijna uitsluitend op het herstel en onderhoud van fietsen en is de verkoop van fietsen beperkt tot de merken Hase en Woom. 

Door vele jaren te werken met merken zoals VSF, Santos, Koga en IDworx  hebben we echter wel een jarenlange ervaring binnen het segment van reis- en tourfietsen met Rohloff of Pinion opgebouwd. Voor het onderhoud en herstellingen van al deze fietsen kan je dus steeds nog steeds bij ons terecht.

Naast onze volledig uitgeruste werkplaats hebben we een uitgelezen selectie accessoires en onderdelen, steeds samengesteld met oog voor kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid  en duurzaamheid. Uiteraard kunnen ook heel wat onderdelen snel worden besteld.

Aan leden van de Fietsersbond, de Vakantiefietser, GMF, Natuurpunt en SodiGent geven we bovendien 5% korting bij de aankoop van onderdelen en accessoires.

HISTORIEK

Casa de ciclistas… oervlaams kun je onze naamkeuze niet echt noemen. Wel schuilt er enige logica achter.

Als wereldfietser kom je al snel in contact met originele overnachtingsplaatsen. Een Spaans museum bij donder en bliksem, een yurt in het Kyrgische hooggebergte of een Roemeens lapje afgelegen bos. In Zuid-Amerika bestaan er enkele ‘Casa de ciclistas’. Fietsvriendelijke hostels waar je voor weinig geld kan overnachten. Ons idee was, toen we deze voormalige apotheek kochten, om er ook een fietsershuis van te maken waar fietsreizigers terecht kunnen voor een herstelling of overnachting. Een hoop Belgische administratie en verschillende buren die blijkbaar zaten te wachten op een fietsenmaker in de buurt beslisten er anders over. Ondertussen zijn we geëvolueerd naar een fietsenwinkel waar de focus ligt op reis- en tourfietsen. Met plezier maken we echter nog een bed of kampeerplaatsje in de tuin vrij voor iedereen onderweg met de fiets.

Onze fiets heeft ons op de meest idyllische plaatsen gebracht van de Tibetaanse hoogvlakten tot de Zeeuwse duinen. We fietsen nog steeds elke vakantie nieuwe horizonnen tegemoet met nieuwe ervaringen en een uitgebreidere kennis van nieuwe producten tot gevolg. Ook onze keuze om autoloos door het leven te gaan resulteert in aardig wat uurtjes op de fiets en soms een zoektocht naar bagagemogelijkheden op en aan de fiets. Die kennis en ervaring willen we graag met u delen. Spring dus gerust eens binnen voor advies inzake fietsreizen, kamperen met kinderen en bagageoplossingen.

Lees meer op onze Facebookpagina.

 

Tot binnenkort!

apotheek reisfiets