WELKOM!

Onze winkel is gelegen in Gent bij de Brugse Poort op een boogscheut van het natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen. Je kan bij ons terecht voor

  • stevige reis- en tourfietsen
  • onderhoudsarme woon-werkfietsen
  • elektrische fietsen
  • lichte kinderfietsen
  • tandems

Onze merken zijn Santos, Woom en Hase.

Met dit gamma kunnen we de wensen van elke fietsreiziger, de doorwinterde fietser en de sporadische fietser die gewoon een goede comfortabele fiets wil vervullen.

 

Daarnaast hebben we een uitgelezen selectie accessoires en onderdelen. Omdat de winkel eerder klein is, is de keuze beperkt maar steeds samengesteld met oog voor kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid  en duurzaamheid. Uiteraard kunnen ook heel wat onderdelen snel worden besteld.

Kom dus gerust eens langs en laat je inspireren door onze winkel. Aan leden van de Fietsersbond, de Vakantiefietser, GMF en Natuurpunt geven we bovendien 5% korting bij de aankoop van onderdelen en accessoires.

OVER ONS

Casa de ciclistas….oervlaams kun je onze naamkeuze niet echt noemen. Wel schuilt er enige logica achter.

Als wereldfietser kom je al snel in contact met originele overnachtingsplaatsen. Een Spaans museum bij donder en bliksem, een yurt in het Kyrgische hooggebergte of een Roemeens lapje afgelegen bos. In Zuid-Amerika bestaan er enkele ‘Casa de ciclistas’. Fietsvriendelijke hostels waar je voor weinig geld kan overnachten. Ons idee was, toen we dit huis kochten, om er ook een fietsershuis van te maken waar fietsreizigers terecht kunnen voor een herstelling of overnachting. Een hoop Belgische administratie en verschillende  buren die blijkbaar zaten te wachten op een fietsenmaker in de buurt beslisten er anders over. Ondertussen zijn we geëvolueerd naar een fietsenwinkel waar de focus ligt op reis-en tourfietsen. Met plezier maken we echter nog een bed of kampeerplaatsje in de tuin vrij voor iedereen onderweg met de fiets.

Onze fiets heeft ons op de meest idyllische plaatsen gebracht van de Tibetaanse hoogvlakten tot de Zeeuwse duinen. We fietsen nog steeds elke vakantie nieuwe horizonnen tegemoet met nieuwe ervaringen en een uitgebreidere kennis van nieuwe producten tot gevolg. Ook onze keuze om autoloos door het leven te gaan resulteert in aardig wat uurtjes op de fiets en soms een zoektocht naar bagagemogelijkheden op en aan de fiets. Die kennis en ervaring willen we graag met u delen. Spring dus gerust eens binnen voor advies inzake fietsreizen, kamperen met kinderen en bagageoplossingen.

Lees meer op onze Facebookpagina.

 

TOT BINNENKORT!