NUTTIGE LINKS

FIETSROUTES

 Zelf plannen we onze fietsvakantie niet te veel en laten we ons graag leiden door het moment wat voor leuke verrassingen en ontmoetingen zorgt. Wil je alvast wat inspiratie voor je volgende fietsvakantie. Misschien kan dit overzicht van routes en landen die wij, klanten of andere fietsreizigers reeds achter de kiezen hebben je op nieuwe ideeën brengen.

 Sommige zijn ver weg en avontuurlijk, andere dichtbij en iets toegankelijker. Wat niet betekent minder mooi of minder uitdagend. Ook wij zijn al meermaals verrast tijdens korte fietsvakanties in België en Europa. We proberen de lijst steeds aan te vullen wanneer we iemand ‘terug van weggeweest…’ over de vloer krijgen of zelf nieuwe horizonten hebben verkend. Neem dus van af en toe een kijkje voor nieuwe updates.

 https://en.eurovelo.com/

Ontdek Europa per fiets

https://www.groteroutepaden.be/

Handige tips, mooie fiets- en wandelroutes in binnen- en buitenland

https://verkeersbureaus.info/

Even doorscrollen naar ‘Rondje Nederland’….

https://lofoten.info/lofoten

De Lofoten. Eilandhoppen in Noorwegen. Prachtig om te fietsen maar ook zo veel meer.

https://www.europafietsers.nl/fietsroutes/groene-weg-naar-de-middellandse-zee/

Een klassieker – De groenste route rochting de middellandse zee

https://www.europafietsers.nl/fietsroutes/

Fietstip walhalla voor de Europafietser

https://pelgrimswegen.nl/vooraf-aan-rome/fietsen/fietsroutes-naar-rome/benjaminse/

Alle wegen leiden naar Rome

https://en.viarhona.com/cycle-route

Heel ontspannen rustige fietsroute met spectaculaire vergezichten

https://www.viesverdes.cat/en/routes/pirinexus/

Viva Catalonia

https://www.europafietsers.nl/fietsroutes/groene-ronde-van-ierland/

Misschien niet bekend als fietsland maar onbekend is onbemind. 

 

 

FIETSERS ONDERWEG (OF AL LANG TERUG THUIS)

http://bikeandtrek.com/

Mooie site gemaakt door een fervente Santos rijder genaamd Dirk Huyghe met leuke tips, paklijsten en interessante routes.

http://blijventrappen.weebly.com/

Eenkoppel dat met 2 VSF Fahrradmanufaktur fietsen 18 maanden door Europa gaan trekken. We zijn benieuwd naar hun verhalen en ervaringen.

http://www.bicycle-junkies.com/

Elmar en Ellen hebben al heel wat kilometers in de benen in de mooiste uithoeken van de wereld. Ze laten ons graag mee genieten dankzij hun mooi uitgewerkte website.

http://cyclographer.weebly.com/

Fietsreizen en fotografie op een mooie manier samen gebracht in deze blog. Genieten en vooral heel veel zin krijgen om de fiets op te springen.

http://bunyanvelo.com/

Alleen de foto’s doen je al wegdromen van een volgende, of misschien wel eerste, fietsvakantie. Onderweg met de fiets op z’n mooist in beeld gebracht.

twowheelsandmore.wordpress.com

Na enkele weken richting Alpen vertrekt Heidi binnenkort met haar Travel lite richting Noordkaap.

nestafari.wordpress.com

Heidi, Steven en Nesta fietsen na een ‘rondje Marokko’, terug huiswaarts via Spanje en Frankrijk. Volg hun avonturen aan de hand van prachtige foto’s en reisverhalen.

splitoyeah.wordpress.com

Erwin fiets van hier tot in Split. Mocht je hem tegenkomen dan herken je hem vast en zeker aan zijn originele Santos fiets…Wit, oranje belettering en oranje Rohloff en Son naven.

twowheelsandmore.wordpress.com

Ook Heidi is onlangs vertrokken met haar Santos Travel Lite voor ‘Een retourtje Noordkaap’. We wensen haar heel veel fietsplezier en, genieten mee van de mooie reisverslagen en foto’s.

https://trientrapt.com/

Trien trapt ver, heel ver. En je kan haar een duwtje in de rug even en gelijkertijd UNICEF en WWF steunen. Alle info op haar mooie website. De wenskaarten zijn alvast hier te koop.

https://www.instagram.com/ride2nepal/

Jonathan kwam hier last minute nog wat spullen halen. Toen we hem vroegen naar zijn bestemming konden we hem alleen maar heel veel succes wensen. En hopen dat ze de reparatiekits, op weg naar Nepal, niet al te veel nodig hebben.

heravanwillick.nl

Hera zet onze klassieker, de Travelmaster 2.6,  heel mooi in de kijker. Neem alvast minstens 8 minuten tijd om mee te genieten van haar leven op de fiets.

amerikainkortebroek

Erwin trekt er met zijn Santos TM2.6 alweer op uit. Op zijn typisch luchtige en originele schrijstijl kun je zijn fietsavonturen opnieuw volgen.

boonmarc.wixsite.com

Het mooie aan fietsvakantie…iedereen heeft zo zijn eigen redenen om in het zadel te springen. Marc beschrijft de zijne heel mooi.

Een journalistieke reis

Tom weet de Franse buitengebieden op een mooie eigen manier te beschrijven aan de hand van boeiende verhalen van inwoners.

www.janankehanneshannah.be

4 maanden onderweg met 2 kinderen op een Hase Pino. Zorgt ongetwijfeld voor heel wat avonturen!

 

ALLERHANDE INFO, LEUKE WEETJES, HANDIGE TIPS,…

http://stichtingart.nl/

Niet zeker of jouw slot ART goedegekeurd is en je fiets dus in aanmerking komt voor een diefstal verzekering. Hier een overzicht van de ART goedgekeurde sloten.

 https://fietsenwandelbeurs.be/

Nog geen plannen dit weekend. Op zoek naar inspiratie voor je volgende fietsvakantie, of gewoon de nieuwe reisfietsen komen bekijken. Breng dan misschien eens een bezoekje aan de jaarlijkse fiets- en wandelbeurs te Antwerpen Expo.

http://www.ritzelrechner.de

Heel handige tool om bijvoorbeeld de juiste Rohloff tandwielverhouding te bepalen. We werken er zelf heel graag mee en kunnen zo heel overzichtelijk aan onze klanten zien welke impact een kleiner of groter tandwiel heeft.

www.fietswinkel-info.be

Een handig overzicht met alle fietsenwinkels

Bivakzone.be

Legaal wild kamperen in België en Nederland? Kan perfect. Ideaal om er dicht bij huis eens volledig uit te zijn.  Wij zij alvast fan.

Bicycle Traveler

Online gratis magazine dat je doet watertanden van de eerste tot de laatste pagina.

Welcome to my garden

De rustigste campings van het land. Zelf zijn we lid van de community en zijn al overal hartelijk ontvangen. Een super initiatief waardoor je op heel originele plaatsen mooie mensen leert kennen.

Campspace

Hetzelfde idee als Welcome to my garden. De aangeboden kampeer plekken gaan van basic tot plaatsen met alle voorzieningen qua elektriciteit, douche, toilet,… En een vuurschaal voor de koude winteravonden.

fiets-mee.nl

Zorgeloos jouw fiets mee op de trein door Europa? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar Jan doet alvast zijn uiterste best om dit waar te maken.

https://www.warmshowers.org/

Ons oorspronkelijk idee om hier fietsvriendelijk hostel te maken hebben we een beetje laten varen. Voor alle warmshowers leden, en alle andere vakantiefietsers, maken we wel graag een bed, zetel of kampeerplekje vrij.https://fietsenwandelbeurs.be/

https://www.eigenwijzereizen.nl/be/fietsvakanties

Genieten van een actieve en avontuurlijke vakantie? Veel kans dat je in het ruime aanbod aan individuele fietsvakanties met Eigen-Wijze Reizen wel een geschikte keuze vind.